Wat is de Peter Meter vzw?

Visie

Visie

De Peter Meter vzw zet zich in om het netwerk van maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren, gezinnen en eenzame ouderen te vergroten. Vrijwilligers vertrekken vanuit respect en de kracht van de mens en gaan voor een warme maatschappij waar niemand uitgesloten wordt.

Missie

De Peter Meter vzw is er om het sociaal isolement van kinderen, jongeren, gezinnen en (eenzame) volwassenen te doorbreken. De vrijwilligers bouwen samen met de deelnemers een netwerk uit. Voor de deelnemer wordt zo participatie aan de samenleving makkelijker gemaakt en kan kansarmoede voorkomen worden. We organiseren jaarlijks tal van leuke activiteiten voor de gehele peter/meter-familie zoals het jaarlijks familiefeest, sinterklaasfeest, kerstfeest en de workshops rond talenten bij kinderen. Onze vrijwilligers houden we enthousiast door vorming en andere contactmomenten zoals praatcafés.

Werking

De vzw werkt samen met geëngageerde vrijwilligers. De peter en/of meter wordt gekoppeld aan een deelnemer en gaat langs het kind/jongere/eenzame oudere staan. De peter/meter is een steun en toeverlaat en geeft de deelnemer net dat duwtje in de rug om nieuwe uitdagingen aan te gaan. De vzw werkt samen met verschillende partners waaronder de Stad Lommel.

Agenda

De Peter Meter vzw organiseert regelmatig leuke contactmomenten voor alle personen binnen onze vzw.

  • 👉 Vormingen voor vrijwilligers of ouders
  • 👉 Jaarlijks peter/meter familiefeest
  • 👉 Sinterklaasfeest en kerstfeest
  • 👉 Praatcafé infosessies
  • 👉 Talent-in-huis
Kerstfeest
Jaarlijks kerstfeest
Sinterklaasfeest
Sinterklaasfeest

Getuigenis

Remon, Meriam en Aldo

“We zijn erin gerold door onze schoonzus”, zegt Remon. “Zij is meter bij een oudere persoon. Eerst hadden we een gesprek met iemand van de peter/meterwerking, dan met de man die aan ons gekoppeld werd. Bij dat gesprek is er iemand van de organisatie aanwezig. Kijken of het een beetje klikt. Gewoon over koetjes en kalfjes babbelen. Zeker niets forceren.”

Lees meer »
Vrijwilligers

Steun de Peter Meter vzw

U kan de Peter Meter vzw steunen door een gift te doen op BE33 0689 3688 6146.
Wil je de Peter Meter vzw op een andere manier steunen? Dat kan ook!

  • 👉 Organiseer een actie met uw vereniging, school of bedrijf
  • 👉 Suggereer de vzw als begunstigde bij een legaat
  • 👉 Engageer je om een deel van de kosten voor de ontwikkeling van een talent van een kind op je te nemen
  • 👉 Doe een materiële gift. Denk hierbij aan: speelgoed, knutselmateriaal, verzorgingsproducten ...